Økologisk kalvekjøtt
ØKOLOGISKE DIEKALV
fra SIDET-TRØNDER-RØROS-FÉ
Vi på Bjørkhaugen Biodynamisk Gård i Stadsbygd har den store gleden å kunne tilby
DEBIO-godkjente – og meget kortreiste - økologiske kalver fra den tradisjonelle midtnorske Røros-fé-rasen
som nylig vakte oppsikt internasjonalt pga. sine fremragede kjøttkvalitetsegenskper:
I tillegg til sin enestående finbibrethet kunne det vises at den – genetisk betinget - kombinerer en stor mørhetsgrad med et moderat fettinnhold – noe som vanligvis vanskelig lar seg kombinere.
Kalvene har vært ute på solfylt biodynamisk naturbeite hele sommeren og levde utelukkende på artsmangfoldig grass og melk fra sine ammende mødre – som i sin tur heller ikke har smakt på kraftfôr etter beiteslipp. Om høsten var dyrene framdeles ute i friluft dagelig – men grasset ble erstattet med økologisk grovfôr.
Med et kutall på mellom 8 og 12 dyr er alle garantert en individuell oppfølging i et ellers meget harmonisk – og nærmest idyllisk – gårdssammenheng som man i disse tider må gå langt inn i det forrige århundrede for å finne maken til.
Kalvene ble i oktober slaktet av DEBIO-godkjennt distriktsslakteri og deretter sendt til Vilteksperten som har stor erfaring og spisskompetanse for å ta seg av luksusparteringen og vakuumpakkingen. Deretter ble hvert kalv pakket i 4 porsjonsesker.
Kvartinger er like i sammensetning og volum og inneholder alle kjennte stykkningsdeler:
ytre- og indrefilet, entrecôte, mørbrad, flatbif, steik, grytekjøtt, suppekjøtt og kraftbein. Alt er vakuumpakket. Kjøttdeig er pakket i 500 g porsjoner.
Vekten på en kvarting, er ca. 15 - 20 kg (avhengig av slaktevekten på kalven).
Prisen kr. 225,-/kg ved direkte bestilling fra oss.
Vi selger også upartert kalv, kvartinger uten kjøttdeig, økologisk oksekjøtt.
Se vår PRISLISTE.
Kalve-kvartingene vil bli kjørt ut gratis Trondheimsområdet.
Bestillingen på fasttelefon 72600533 eller e-post: info (at) bjoerkhaugen.no
Ring gjerne om du har noe spørsmål.
Vakuumpakkene er datumsstemplet. Kjøttet blir ettermørnet og etterpå frosset ned og er holdbart i minst ett år i frysern.
Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger på både kvalitet og smak.
Kontakt og bestilling:
Timm Lemcke
Bjørkhaugen
Øverskottveien 96
7105 Stadsbygd
E-post:
Tel.: +47 72600533
BJØRKHAUGEN BIODYNAMIC FARM