Økologisk kalvekjøtt

 

 

ØKOLOGISKE DIEKALV

fra SIDET-TRØNDER-RØROS-FÉ

 

 

 

Vi på Bjørkhaugen Biodynamisk Gård i Stadsbygd har den store gleden å kunne tilby

 

DEBIO-godkjente – og meget kortreiste - økologiske småkalver i gourmet-kvalitet fra den tradisjonelle midtnorske Røros-fé-rasen

 

som nylig vakte oppsikt internasjonalt pga. sine fremragede kjøttkvalitetsegenskper:

I tillegg til sin enestående finbibrethet kunne det vises at den – genetisk betinget - kombinerer en stor mørhetsgrad med et moderat fettinnhold – noe som vanligvis vanskelig lar seg kombinere.

 

Kalvene har vært ute på solfylt biodynamisk naturbeite hele sommeren og levde utelukkende på artsmangfoldig grass og melk fra sine ammende mødre – som i sin tur heller ikke har smakt på kraftfôr etter beiteslipp. Om høsten var dyrene framdeles ute i friluft dagelig – men grasset ble erstattet med økologisk grovfôr.

Med et kutall på mellom 8 og 12 dyr er alle garantert en individuell oppfølging i et ellers meget harmonisk – og nærmest idyllisk – gårdssammenheng som man i disse tider må gå langt inn i det forrige århundrede for å finne maken til.

 

Kalvene ble i begynnelsen av oktober slaktet av DEBIO-godkjennt distriktsslakteri og deretter sendt til Vilteksperten som har stor erfaring og spisskompetanse for å ta seg av luksusparteringen og vakuumpakkingen. Deretter ble hvert kalv pakket i 4 porsjonsesker.

 

Kvartinger er like i sammensetning og volum og inneholder alle kjennte stykkningsdeler:

ytre- og indrefilet, entrecôte, mørbrad, flatbif, steik, grytekjøtt, suppekjøtt og kjøttdeig.

I tillegg får kunden ca.2 kg kraftbein gratis. Alt er vakuumpakket.

 

Vekten på en kvarting, uten kraftbein, er ca. 15 - 20 kg (avhengig av slaktevekten på kalven).

 

Prisen kr. 200,-/kg ved direkte bestilling fra oss.

 

Vi selger også økologisk oksekjøtt. Se vår PRISLISTE.

 

Varene vil bli kjørt ut gratis Trondheimsområdet.

Bestillingen på fasttelefon 72600533 eller e-post: info (at) bjoerkhaugen.no

Ring gjerne om du har noe spørsmål.

 

Vakuumpakkene er datumsstemplet. Kjøttet blir ettermørnet og etterpå frosset ned og er holdbart i minst ett år i frysern.

 

Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger på både kvalitet og smak.

 

 

 

 

Kontakt og bestilling:

 

Daniela og Timm Lemcke

Bjørkhaugen

Øverskottveien 96

7105 Stadsbygd

 

E-post:

info (at) bjoerkhaugen.no

 

Tel.: +47 72600533

BJØRKHAUGEN BIODYNAMIC FARM