Økologisk kalvekjøtt



  ØKOLOGISKE  DIEKALV

fra SIDET-TRØNDER-RØROS-FÉ




Vi på Bjørkhaugen Biodynamisk Gård i Stadsbygd har den store gleden å kunne tilby


DEBIO-godkjente – og meget kortreiste - økologiske kalver fra den tradisjonelle midtnorske Røros-fé-rasen 


som nylig vakte oppsikt internasjonalt pga. sine fremragede kjøttkvalitetsegenskper:

I tillegg til sin enestående finbibrethet kunne det vises at den – genetisk betinget - kombinerer en stor mørhetsgrad med et moderat fettinnhold – noe som vanligvis vanskelig lar seg kombinere.


Kalvene har vært ute på solfylt biodynamisk naturbeite hele sommeren og levde utelukkende på artsmangfoldig grass og melk fra sine ammende mødre – som i sin tur heller ikke har smakt på kraftfôr etter beiteslipp. Om høsten var dyrene framdeles ute i friluft dagelig – men grasset ble erstattet med økologisk grovfôr.

Med et kutall på mellom 8 og 12 dyr er alle garantert en individuell oppfølging i et ellers meget harmonisk – og nærmest idyllisk – gårdssammenheng som man i disse tider må gå langt inn i det forrige århundrede for å finne maken til.


Kalvene ble i oktober slaktet av DEBIO-godkjennt distriktsslakteri og deretter sendt til Vilteksperten som har stor erfaring og spisskompetanse for å ta seg av luksusparteringen og vakuumpakkingen.  Deretter ble hvert kalv pakket i 4 porsjonsesker. 


Kvartinger er like i sammensetning og volum og inneholder alle kjennte stykkningsdeler:

ytre- og indrefilet, entrecôte, mørbrad, flatbif, steik, grytekjøtt, suppekjøtt og kraftbein. Alt er  vakuumpakket. Kjøttdeig er pakket  i 500 g porsjoner.


Vekten på en kvarting, er ca. 15 -  20 kg (avhengig av slaktevekten på kalven).


Prisen  kr. 225,-/kg  ved direkte bestilling fra oss.


Vi selger også upartert kalv, kvartinger uten kjøttdeig, økologisk oksekjøtt.

Se vår PRISLISTE.


Kalve-kvartingene vil bli kjørt ut gratis Trondheimsområdet.

Bestillingen på fasttelefon 72600533 eller e-post: info (at) bjoerkhaugen.no

Ring gjerne om du har noe spørsmål.


Vakuumpakkene er datumsstemplet.  Kjøttet blir ettermørnet og etterpå  frosset ned og er holdbart i minst ett år i frysern.


Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger på både kvalitet og smak.





Kontakt og bestilling:


Daniela og Timm Lemcke

Bjørkhaugen

Øverskottveien 96

7105 Stadsbygd


E-post:

info (at) bjoerkhaugen.no


Tel.: +47 72600533

BJØRKHAUGEN  BIODYNAMIC  FARM